
Cuketové zelí
SUROVINY: POSTUP: Vše smíchejte a nechte 30 min odpočinout. Naplňte do sklenic a sterilizujte.
Blog
SUROVINY: POSTUP: Vše smíchejte a nechte 30 min odpočinout. Naplňte do sklenic a sterilizujte.
SUROVINY: POSTUP: Na jemno nasekejte zelí, papriku, cibuli. Okurku nakrájete na plátky. Posolte, přidejte cukr, deko, ocet, promíchejte a nechte odstát. Dejte do sklenic a zalejte šťávou. TIP: Aby zelenina nezměnila barvu přidejte 1 čajovou lžičku pyrisičitanu sodného.
SUROVINY: POSTUP: Zeleninu smíchejte do mísy a zalejte nálevem (ocet, olej, cukr, deko). Nálev nevařte. Nechte 24 hodin odpočinout. Sterilujte 20 min při 85 °C.
SUROVINY: POSTUP: Do sklenice 0,7 l napěchujte okurky, přidejte do ní 2 cukeriny, sůl, cukr, ocet, nové koření, horčičné semínko, kopr, mrkev, cibule (kdo má rád ostřejší může přidat sušený česnek nebo chilli papričky). Dolejte sklenici obyčejnou vodou, zavřete, protřepejte, vše se stejně rozpustí během zavařování.
SUROVINY: POSTUP: Nejříve v osolené vodě povařte zeleninu, přidejte trošku olivového oleje. Po uvaření sceďte. Zeleninu rozmačkejte, dochuťte bylinkama a kořením (nebo natí cibulí, pórku, pažitku, petrželku…). Přidejte vajíčka dle množství zeleniny. Na 1 velký plech dáváme cca 4 běžně velká vejce. Pokud chcete placky trošku zahustit, použijte strouhanku nebo předmáčené ovesné vločky. Všechno společně promíchejte a dejte na vymazaný plech...
SUROVINY: POSTUP: Do zapékací mísy škrabkou nastrouhejte cuketu, poté přidejte plátky mozarelly, plátky rajčat, olivový olej, různé bylinky, sůl a pepř. Můžete různě vrstvit do mísy, přičemž poslední vrstvou je sýr. Dejte zapéct na cca 25 minut.
SUROVINY: POSTUP: Vse pečte v troubě na 180 °C cca 2 h. Poté rozmixujte a plňte do skleniček. Pokud rajčata pustí hodně štávy, tak je potřeba ji odebrat před mixováním, aby nebyl kečup příliš říd
SUROVINY: POSTUP: Vše rozvařte, rozmixujte a máte hotovo 🙂
SUROVINY: POSTUP: Zeleninu nakrájejte na kostičky a chvíli osmažte na oleji. Hrnec přikryjte poklicí a poduste doměkka. Poté už jen dosolte a přidat bazalku. Tradičně se pokrm podává s volským okem.
SUROVINY: POSTUP: Zeleninu nastrouhejte najemno a usušte. Přidejte bylinky, cibulovou nať, rozemleté sušené houby. Vše promíchejte a skladujte ve sklenici. Můžete použít do polévky nebo omáček.