Pečené zeleninové placky

22.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • kořenové zelenina (nejraději mrkev, pak batát či brambory, ale můžete i ředkvičky, kedlubny, cukety, dýně,..)
  • olivový olej
  • bylinky
  • sůl
  • pepř
  • vejce
  • strouhanu nebo předmáčené ovesné vločky
  • semínka (sluečnicová, dýňová, sezam,…)

POSTUP:

Nejříve v osolené vodě povařte zeleninu, přidejte trošku olivového oleje. Po uvaření sceďte. Zeleninu rozmačkejte, dochuťte bylinkama a kořením (nebo natí cibulí, pórku, pažitku, petrželku…). Přidejte vajíčka dle množství zeleniny. Na 1 velký plech dáváme cca 4 běžně velká vejce. Pokud chcete placky trošku zahustit, použijte strouhanku nebo předmáčené ovesné vločky. Všechno společně promíchejte a dejte na vymazaný plech (nebo pečící papír). Během pečení dejte nahoru máslo a můžete placky posypat semínkama, která udělají chutnější krustu.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.