SUROVINY: POSTUP: Do sklenice 0,7 l napěchujte okurky, přidejte do ní 2 cukeriny, sůl, cukr, ocet, nové koření, horčičné semínko, kopr, mrkev, cibule (kdo má rád ostřejší může přidat sušený česnek nebo chilli papričky). Dolejte sklenici obyčejnou vodou, zavřete, protřepejte, vše se stejně rozpustí během zavařování.
SUROVINY: POSTUP: Nejříve v osolené vodě povařte zeleninu, přidejte trošku olivového oleje. Po uvaření sceďte. Zeleninu rozmačkejte, dochuťte bylinkama a kořením (nebo natí cibulí, pórku, pažitku, petrželku…). Přidejte vajíčka dle množství zeleniny. Na 1 velký plech dáváme cca 4 běžně velká vejce. Pokud chcete placky trošku zahustit, použijte strouhanku nebo předmáčené ovesné vločky. Všechno společně promíchejte a dejte na vymazaný plech...
SUROVINY: POSTUP: Do zapékací mísy škrabkou nastrouhejte cuketu, poté přidejte plátky mozarelly, plátky rajčat, olivový olej, různé bylinky, sůl a pepř. Můžete různě vrstvit do mísy, přičemž poslední vrstvou je sýr. Dejte zapéct na cca 25 minut.
SUROVINY: POSTUP: Vse pečte v troubě na 180 °C cca 2 h. Poté rozmixujte a plňte do skleniček. Pokud rajčata pustí hodně štávy, tak je potřeba ji odebrat před mixováním, aby nebyl kečup příliš říd
SUROVINY: POSTUP: Vše rozvařte, rozmixujte a máte hotovo 🙂
SUROVINY: POSTUP: Zeleninu nakrájejte na kostičky a chvíli osmažte na oleji. Hrnec přikryjte poklicí a poduste doměkka. Poté už jen dosolte a přidat bazalku. Tradičně se pokrm podává s volským okem.
SUROVINY: POSTUP: Zeleninu nastrouhejte najemno a usušte. Přidejte bylinky, cibulovou nať, rozemleté sušené houby. Vše promíchejte a skladujte ve sklenici. Můžete použít do polévky nebo omáček.
SUROVINY: POSTUP: Nastrouhanou cuketu prosolte, vymačkejte vodu a umíchejte podle chuti těsto jako na karbanátky (vločky, česnek, sůl, pepř, nastrouhaný sýr atd.). Nadělejte kuličky, obalte ve strouhance a osmažte. Smažené kuličky naskládejte do sklenic, proložte cibulí a zalíjte kyselým lákem, jaký má kdo rád.
SUROVINY: POSTUP: Cukr svařte s vodou a když se cukr rozpustí, přidejte hrstku tymiánu, nechte probublat cca půl minuty, pak stáhněte z ohně a dejte na 24 hodin do chladna. Po 24 hodinách sceďte a dejte do lednice, kde vydrží cca týden. Sirup se užívá 5x denně lžička (děti a lžíce dospělí). Výroba je rychlá, proto nemusíte dělat sirup do zásoby a používat konzervanty.
SUROVINY: POSTUP: V míse smíchejte buď přepůlená minirajčátka nebo klidně masitá rajčata nakrájená na kostičky, sůl, spoustu tymiánu, chilli a olivový olej. Rozložte v jedné vrstvě na pečicí papír, posypte třtinovým cukrem (nepromíchávejte), pečte do mírného vysušení a snažte se rajčata nepřipálit. Drcený česnek přidejte až před plněním do skleniček, protože pečením se jeho chuť dost ztrácí. Skleničky neplňte až nahoru, zalejte...