Zapečený artičok

22.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • artičok (mírně i více přerostlý – semínka začínají černat nebo už jsou černá)
  • olivový olej
  • bylinky
  • různé druhy náplní viz postup dole

POSTUP:

Artyčok podélně rozkrájte na dvě poloviny. Vydlábněte semínka a mističky naplňte čímkoliv – od sekané, směsi sýru, ochucené směsi z uvařených fazolí, jakákoliv směs zeleniny se sýrem nebo s vajíčkem, prostě co je doma. Naskládáme je vedle sebe do pekáčku, pokapte olivovým olejem a zapečte. Můžeme pak ozdobit bylinkami, sedmikráskami atd. nebo zapíchnout párátko s mini rajčátkem a máme krásné jednohubky a trochu jiné občerstvení.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.