Švestková čokopomazánka

21.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • 2 kg vypeckovaných švestek
  • 1 kg třtinového cukru
  • 150 g holandského kakaa
  • 200 g 60% hořké čokolády
  • 2 vanilkové cukry (třtinové)

POSTUP:

Švestky nakrájejte na kostičky a dejte vařit na velmi mírný plamen. Za stálého míchání nechejte pustit šťávu, pak rozmixujte. Vařte přibližne 1 hodinu. Potom přidejte zbylé ingredience a pomalinku přiveďte znovu k varu. Po dosažení varu nechte vařit ještě další půlhodinu. Směs nalejte horkou do pečlivě vymytých sklenic, uzavřete víčkem a sterilujte 10 minut. Do každé sklenice můžete před uzavřením přidat ještě malou lžičku rumu.

Pomazánka je výborná například na palačinky nebo na rozpečený toust.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.