Španělská studená rajčatová polévka Salmorejo

22.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • 100 g den starého bílého pečiva typu francouzská bageta
  • 500 g šťavnatých rajčat
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • hoblinky parmazánu
  • lístky čerstvé bazalky

POSTUP:

Do hrnce / mísy nakrájejte staré bílé pečivo na kostky, na to uložte na hrubo nakrájená rajčata, nechte půl hodiny odležet. Potom zalijte olivovým olejem, rozdrťte stroužek česneku a posolte. Vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Polévku servírujte chlazenou. Můžete ji ozdobit hoblinami parmazánu, lístky čerstvé bazalky a zakápnout olivovým olejem.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.