Rebarborová marmeláda

21.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • rebarbora
  • skořice
  • hřebíček
  • cukr podle gusta (je to brutálně kyselé😁
  • 4 lžíčky citrusového pektinu
  • pár kaper citrónu

POSTUP:

Oloupejte rebarboru a nakrájejte na kousky. Přidejte skořici celou, hřebíček a rozvařte v trošce vody, ať se to nemusí míchat a zároveň ať se nemusí dlouho odpařovat. Pak přidejte cukr, citrusový pektin (cca 4 lžičky na kilo ovoce) a pár kapek citrónu (prý zlepšuje želírování).

Zkouším lžičku marmelády na talíř – šups na chvilku do mrazáku a podle tuhosti buď ještě povařím a odpařím tekutinu nebo nalévám do skleniček. Skleničky před naplněním sterilizuji v mikrovlnce a víčka vyvařuji v horké vodě.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.