Patizonové plátky v sýrovém kabátku

22.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • patizon
  • česnek
  • 2 – 3 vejce
  • trocha mléka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 50 g na jemno nastrouhaného sýra
  • strouhanka
  • olej na smažení

POSTUP:

Oloupaný větší patizon nakrájejte na plátky silné asi 5 mm a každý potřete z obou stran česnekem utřeným se solí. Vejce rozkvedlejte s trochou vlažné vody (mléka) a špetkou soli. K hladké mouce přimíchejte najemno nastrouhaný sýr. Plátky patizonu obalte v mouce, ve vejcích a nakonec i ve strouhance. Smažte na dobře rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.