Cuketa ala tatarák

21.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • 1,5 kg cukety
  • 6 ks cibule
  • 1 ks paličky česneku
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 3 – 5 lžic kečupu
  • 3 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička soli

POSTUP:

Oloupanou cuketu nastrouhejte. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a ostatní suroviny. Můžete směs podlít troškou vody, ale já nepodlévám. Také cibuli a cuketu dusím na olivovém oleji, přijde mi pak směs kompaktnější. Vše poduste doměkka.

Nešetřete kečupem, česnekem, ještě je fajn přidat Ajvar (směs rajčat, paprik a lilku). Směs musí být ve finále červená, musí připomínat barvu tataráku, jinak to není ono. V pohodě můžete dojídat i druhý den.

TIP: Směs je výborná jak teplá, tak studená. Můžete ji i zavařit (sterilizujte 25 minut při 80 °C). Ideální na suché topinky, tzn. z topinkovače.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.