Bezová marmeláda

22.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • 10 čerstvých bezových květů
  • 750 ml převařené vody
  • šťáva z 1 citronu
  • 200 g želírovacího cukru
  • 200 g krystalového cukru
  • 1 želírovací prostředek (použila jsem Gelfix super od Dr. Oetkera)

POSTUP:

Bezové květy omyjte, zbavte tuhých stopek a zalijte 750 ml převařené vody. Květy nechte namočené ve vodě 3 dny. Poté květy zceďte. Do vody přidejte šťávu z 1 citronu a dle návodu přisypeme želírovací prostředek (v případě Gelfixu jej smíchejte s 2 lžícemi cukru a přidáme do vody), nechte 1 minutu povařit. Přidejte zbytek smíchaný želírovací cukr s krytalem a za občasného míchání, nechte cukr rozpustit a celé asi tak 5 minut povařte.

A stačí už jen naplnit do skleniček, dobře uzavřít … a je hotovo!!!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.