Batátové noky

22.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • 500 g batátů
  • sůl
  • 1,25 hrnku hladké mouky
  • riccota
  • 0,25 hrnku parmazánu

POSTUP:

Batáty upečte ve slupce nebo uvařte v osolené vodě. Oloupejte, rozmačkejte, vmíchejte ricottu, parmazán, sůl a postupně i mouku. Mělo by se vytvořit měkké kompaktní těsto. Z těsta vyválejte hady, odkrajujeme noky, které ještě trochu poválejte a vidličkou lehce zmáčkněte. Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud noky bevyplavou a vyberte je děrovanou naběračkou do mísy. Promíchejte s máslem a parmazánem nebo použijte jako přílohu, opět dle fantazie.

TIP: Všechny typy noků se dají zamrazit.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.