SUROVINY: Na 4 l hrnec
POSTUP:
Mrkev a červenou řepu nastrouhejte, cibuli nakrájejte na co nejdrobnější kousky. Brambory oloupejte a také nakrájejete na kousky. Dejte si do konvice převařit vodu. V hrnci rozehřejte kousek másla a přidejte cibulku, kterou zesklovatíte a přidáte k ní nastrouhanou mrkev. Tu pak orestujte, přidejte špetku soli, 2 špetky mletého kmínu,… a nechte trochu rozvonět. Až začne mrkev měnit barvu více do žluta, tak přelijte převařenou vodou.
Přidejte nastrouhanou řepu a po chvilce ještě přidejte brambory, kořen petržele a další koření. Dejte 2 polévkové lžíce kari, 1 – 2 špetky mletého nového koření na toto množství, pak trochu dosolte. Pokrájejte česnek na jemné plátky a dejte vařit do polévky. Jakmile jsou brambory měkké (zkuste vidličkou), přimíchejte zakysanou smetanu a pár minut povařte. Případně ještě dochuťe (sůl, pepř).
Do hotové polévky, už servírované na talíři nebo v misce nadrobno pokrájejte vařené vejce.