Španělská gazpacho polévka

SUROVINY:

  • 1.5 kg zralých rajčat (nejlépe zbavená slupky) 
  • 1 masitá červená paprika 
  • 2 nemasité zelené papriky 
  • 2 malé salátové okurky 
  • 1/2 středně velké cibule 
  • 1 stroužek česneku 
  • 1 dcl olivového oleje 
  • 2 lžíce vinného octu 
  • 1 malá lžička soli.

POSTUP:

Vše dát do hrnce a tyčovým mixérem rozmixovat na jemno. Pokud je polévka moc řídká, lze přidat plátek bílého chleba a rozmixovat. Je možné ještě na konci přepasírovat, ale není to nutné. Podává se chlazená, pokapaná olivovým olejem. V létě je to úžasná mňamka.

Tagy:
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *