Čalamáda – nesterilizovaná

22.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • 7 kg zelí
  • 1 kg cibule
  • 1 kg papriky červená a zelená
  • 1 kg nakládané okurky
  • 500 g cukru
  • 1 l octu
  • hrst soli
  • 1 Deko

POSTUP:

Na jemno nasekejte zelí, papriku, cibuli. Okurku nakrájete na plátky. Posolte, přidejte cukr, deko, ocet, promíchejte a nechte odstát. Dejte do sklenic a zalejte šťávou.

TIP: Aby zelenina nezměnila barvu přidejte 1 čajovou lžičku pyrisičitanu sodného.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.