SUROVINY: POSTUP: Nastrouhejte cuketu a neslévejte ji. Promíchejte ji s namletými ovesnými vločkami (případně pohankovou moukou) i nenamletými vločkami a nechte nasáknout vodu z cukety. Pak přidejte nastrouhané uzené tofu a prolisovaný česnek. Vše usmažte podobně jako bramboráky.
SUROVINY: POSTUP: Zeleninu (brambory, cuketa, řepa, paprika, mrkev, rajčata, chřest…) očistěte a nakrájejte na kostky (tvrdší zeleninu na menší kostičky). Vše promíchejte s olivovým olejem a kořením. Rozložte na pečící paír a upečte či ugrilujte. Můžete podávat se zakysanou smetanou.
SUROVINY: POSTUP: Nakrájenou cibuli osmažte na másla a olivovém oleji, pak přidejte brambory nakrájené na kostičky a opečte zhruba 3 minuty Poté je zalijte zeleninovým vývarem, přidejte sušený rozmarýn, sůl, přiklopte pokličkou a vařte zhruba 15 minut do změknutí. Poté přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, smetanu na vaření, vařte dalších 5 minut a rozmixujte týčovým mixérem dohladka. Polévku servírujte pokapanou olivovým olejem, plátkem syrové...
SUROVINY: POSTUP: Do hrnce / mísy nakrájejte staré bílé pečivo na kostky, na to uložte na hrubo nakrájená rajčata, nechte půl hodiny odležet. Potom zalijte olivovým olejem, rozdrťte stroužek česneku a posolte. Vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Polévku servírujte chlazenou. Můžete ji ozdobit hoblinami parmazánu, lístky čerstvé bazalky a zakápnout olivovým olejem.
SUROVINY: POSTUP: Rozválejte 2/3 těsta na plech a potřete nádivkou. Zbylé těsto rozválejte, nakrájejte na pásky a přikryjte nádivku. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamovým semínkem nebo kmínem. Pečeme asi 20 minut v předem vyhřáte troubě.
SUROVINY: POSTUP: Bezové květy omyjte, zbavte tuhých stopek a zalijte 750 ml převařené vody. Květy nechte namočené ve vodě 3 dny. Poté květy zceďte. Do vody přidejte šťávu z 1 citronu a dle návodu přisypeme želírovací prostředek (v případě Gelfixu jej smíchejte s 2 lžícemi cukru a přidáme do vody), nechte 1 minutu povařit. Přidejte zbytek smíchaný želírovací cukr s krytalem a za občasného...
SUROVINY: POSTUP: K šípkům přešlým mrazem přidejte hrstku chilli papriček a svařte s vodou na hustý čaj. Nechte stát do druhého dne. Druhý den sceďte a v hrnci se silným dnem svařte s třtinovým cukrem, až zhoustne. Horké nalijte do skleniček, zavřete a otočte dnem vzhůru. Jsou výborné k masu nebo tvrdým sýrům.
SUROVINY: POSTUP: Batáty upečte ve slupce nebo uvařte v osolené vodě. Oloupejte, rozmačkejte, vmíchejte ricottu, parmazán, sůl a postupně i mouku. Mělo by se vytvořit měkké kompaktní těsto. Z těsta vyválejte hady, odkrajujeme noky, které ještě trochu poválejte a vidličkou lehce zmáčkněte. Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud noky bevyplavou a vyberte je děrovanou naběračkou do mísy. Promíchejte s máslem a parmazánem nebo použijte...
SUROVINY: POSTUP: Nejdříve si uvařte bílou fazoli. Pak osmažte cibulku, přidejte červenou mletou papriku, zalejte vodou. Dále přidejte rajčatový protlak, sůl, cukr a vařte cca 5 minut. Přidejte předem uvařené fazole a bazalku. Po dalších 5 minutách odstavte ze sporáku, vmíchejte česnek a rozmixujte ponorným mixérem. Do polévky můžete přidat několik lžic uvařené rýže.
SUROVINY: POSTUP: Okurky nakrájené na kolečka s cibulí, paprikami a solí nechte odležet aspoň hodinu. Poté svařte ¾ l octa, ¾ l cukru, 1 rovnou lžičku kari, 1 lžičku chilli papriček, ½ lžičky pepře,1 polévková lžíce hořčičných semínek. Přeceďte a smíchejte s okurkami i se šťávou. Plňte do sklenic a zavařujte 20 minut při 80 °C. Vhodné ke grilovanému masu, do hamburgrů nebo místo...