Řepné zelí

22.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • červená řepa
  • 2 kg hlávkového zelí
  • 1 kg cibule
  • křen
  • 30 dkg jemného krystalového cukru
  • 1/4 litru oleje
  • 1/2 litru octa
  • 1 nakladač DEKO

POSTUP:

Omytou očištěnou řepu uvařte doměkka, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ve větší nádobě smíchejte s jemně nakrouhaným zelím a na kolečka nakrájenou cibulí. Na mírném ohni rozpusťe v octu DEKO, přelijte přes sítko a společně s olejem a cukrem přidejte k zelenině. Promíchejte a nechte do druhého dne proležet. Plňte do sklenic a sterilujte 20 minut při 90 °C.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.