Pečená rajčata

22.11. 20230 Komentářů

SUROVINY:

  • rajčata
  • tymián
  • chilli
  • olivový olej
  • sůl
  • třinový cukr
  • drcený česnek

POSTUP:

V míse smíchejte buď přepůlená minirajčátka nebo klidně masitá rajčata nakrájená na kostičky, sůl, spoustu tymiánu, chilli a olivový olej. Rozložte v jedné vrstvě na pečicí papír, posypte třtinovým cukrem (nepromíchávejte), pečte do mírného vysušení a snažte se rajčata nepřipálit. Drcený česnek přidejte až před plněním do skleniček, protože pečením se jeho chuť dost ztrácí. Skleničky neplňte až nahoru, zalejte olivovým olejem a sterilujte. Pečená rajčata se hodí do těstovin, na bruschettu nebo jako pozornost při návštěvě.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.