Sladká BBQ marmeláda z kapií

SUROVINY:

  • 1250 g červené papriky kapie
  • 250 g feferonek
  • 500 g cukru
  • šťáva ze 2 citronů, i kůra
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky skořice
  • trochu soli a pepře

POSTUP:

Papriky očistit od semeníku, nakrájet na kousky a dát do hrnce spolu s ostatními surovinami. Nechat odležet asi 3 hodiny nebo do rána (pustí šťávu, takže se potom nepodlévá)! Ráno dát vařit, zprvu mírně a tak dlouho, až zhoustne, na závěr zvýšit teplotu. Marmeláda musí být hustá, konzistence jako povidla. Ještě horké naplnit do sklenic a otočit víčkem dolů.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *