Bezlepková cuketová koprovka

SUROVINY:

  • cuketa
  • cibule
  • kopr (jak stonky, tak nať)
  • máslo
  • sladká smetana (min. 30%)
  • bílý pepř
  • sůl
  • ocet
  • kuřecí nebo zeleninový vývar

POSTUP:

Do hrnce dejte trochu másla, nakrájenou cibuli, trošku soli a nechte 2 – 3 minutky změknout. Poté přidejte na kostky nakrájenou cuketu, opět trošku soli a bílý pepř. Cuketu nechte obalit máslem a chvíli restujte. Přidejte nakrájené stonky kopru pro více koprové chuti. Zalejte kuřecím nebo zeleninovým vývarem a 15 minut vařte. Pak vše rozmixujte a nakonec přeceďte přes sítko.

Svařte 3 lžíce octa na třetinu objemu a přilejte do omáčky. Nelijte ocet přímo z flašky. Cukr podle chuti a trošku sladké smetany (min. 30 % tuku). Nechte přejít varem a po 5 minutách odstavte. Poté přidejte nasekaný kopr.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.