Pečené papriky plněné cizrnou, parmazánem a bylinkami

SUROVINY:

  • 2 velké červené papriky
  • 200 g cizrny (uvařené nebo z plechovky)
  • 50 g parmazánu (část do směsi, část na posypání)
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • ½ lžičky sušeného tymiánu (nebo čerstvého)
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • Sůl, pepř podle chuti

POSTUP:

1. Příprava paprik – Předehřej troubu na 200 °C. Papriky rozpůl a zbav semínek. Potři je olivovým olejem a dej na plech řezem nahoru. Předpeč je asi 10 minut, aby trochu změkly.

2. Příprava náplně – Na pánvi na oleji osmaž nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidej cizrnu, tymián, oregano, sůl a pepř. Promíchej a lehce rozmačkej vidličkou – nemusí být kaše, stačí, když se část rozpadne. Nakonec přidej citronovou šťávu a polovinu parmazánu.

3. Plnění a pečení – Směs naplň do předpečených paprik, zasypej zbylým parmazánem a peč dalších 15 minut, dokud nezezlátne povrch.

4. Podávání – Nejlepší jsou horké, pokapané olivovým olejem a posypané čerstvými bylinkami (třeba petrželkou nebo bazalkou).

Můžeš přidat nasekané olivy nebo kousky sušených rajčat pro ještě lepší chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *