ZDARMA
Jarní zahradní výzva
NASTARTUJ SVOU ZAHRADU
a sklízej hojně CELÝ ROK
Zvu Vás na
JARNÍ ZAHRADNÍ VÝZVU
ZDARMA
8. - 15. 3. 2024
Pro větší úrodu a kvalitnější jídlo
EFEKTIVNĚ, PRAKTICKY, UDRŽITELNĚ
Co kdybyste letos vypěstovali MNOHEM VÍC jídla než dřív a přitom EFEKTIVNĚJI a s MENŠÍ NÁMAHOU?
No, neměli byste ze své zahrady větší radost?
Nestali byste se SOBĚSTAČNĚJŠÍMI?
Přidejte se do výzvy a naučte se:
- ... co je potřeba udělat ještě před prvními výsevy, aby Vaše zahrada byla letos úrodnější, než kdy dřív.
- ... udělat jednoduché kroky, které způsobí, že už nikdy nebudete muset v zahradě experimentovat, všechno bude logicky navazovat.
- ... naplánovat zahradu tak, že budete sklízet jídlo opravdu celý rok, i v zimních měsících.
- ... jak vypěstovat na minimálním prostoru maximální množství jídla a přitom zároveň vylepšit půdu.
- ... jak se vyhnout nejčastějším chybám, které můžou pěstování vlastního jídla pořádně pokazit.
BONUS: získejte konkrétní plán kombinací na:
9 různých smíšených záhonů vždy až o třech různých plodinách.
Ale hlavně: NASTARTUJEME SVOJE MILOVANÉ ZAHRADY, ať jsou jedlé, krásné a přírodní.
Víc vlastního jídla = větší soběstačnost
Co získáte větší soběstačností?
- Víc zdraví díky jídlu, o kterém víte, jak vzniklo
- Víc bezpečí, protože Vás nikdo nemůže vydírat hladem rodiny
- Víc zodpovědnosti, protože Vám bude záležet na kvalitě půdy.
- Víc napojení, protože budete ve spojení s koloběhem roku a principy přírody.
- Víc respektu, protože budete s přírodou spolupracovat, ne s ní bojovat.
- Víc sebeúcty, protože místo španělských rajčat a tureckých jahod budete mít své vlastní
- Víc souladu a klidu, protože to spojení s vlastním jídlem prostě přináší.
Předchozí roky ukázaly, že některé věci je lepší mít ve svých rukou.
Vlastní jídlo k nim určitě patří.
Kdo Tě výzvou provede?
Jsem Lenka Eywa
Oficiálně Lenka Večerková,
Vytvořila jsem certifikovanou ukázkovou permakulturní zahradu.
Každoročně vypěstujeme tak velké množství jídla, že se o ně dělíme s rodinou a přáteli.
A přesně to učím lidi, kteří chtějí umět totéž.
Zahradami se zabývám od patnácti let, mám vystudované zahradnictví - ovocnářství.
Už od školy se mi nelíbil konvenční přístup k zahradám za hojného doprovodu postřiků, umělých hnojiv a přílišné intervence do obdělávaného prostoru.
Nechtěla jsem obdělávat, ale opečovávat.
Což se dlouho zdálo nereálné, protože jsem se nedokázala před staršími z rodiny prosadit. Zahrada se postřikovala i doma...
A tak jsem studovala témata přírodní zahrady a permakultury ještě dlouho před tím, než jsme si s mužem koupili vlastní zahradu..
A když se to stalo, naplnil mě pocit blaženosti...
"Tahle zahrada bude přírodní... Bude respektující, harmonická a v souladu.
A bude jedlá, efektvní a krásná zároveň."
A pustili jsme se do toho. A ONO TO FUNGUJE.
Chci žít v souladu se všemi bytostmi, které byly v mé nynější zahradě dřív, než já a přesto mít hromadu skvělého jídla v BIO kvalitě.
A je to tak.
Svoboda začíná přístupem ke kvalitním zdrojům.
Jídlo je JEDNÍM Z NICH.