ZDARMA

Podzimní zahradní výzva 

SEZÓNA ZAČÍNÁ NA PODZIM:

Udělejte to nejdůležitější TEĎ pro hojnou sklizeň CELÝ příští  ROK

Přírodně, bez chemie, návody z české přírodní zahrady

Zvu Vás na

PODZIMNÍ ZAHRADNÍ VÝZVU

ZDARMA

22. - 24. 11. 2024

Pro větší úrodu a kvalitnější jídlo

EFEKTIVNĚ, PRAKTICKY, UDRŽITELNĚ

+ Co kdyby Vás netrápila kadeřavost broskvoní a jiné houbové choroby?

+ Co kdybyste si příští rok vypěstovali parádní batáty

+ Co kdybyste měli v zahradě jedlé keře, ze kterých sklízíte ovoce od května do prosince?

+ Co kdybyste příští rok vypěstovali MNOHEM VÍC jídla než dřív a přitom EFEKTIVNĚJI a s MENŠÍ NÁMAHOU

No, neměli byste ze své zahrady větší radost?

Nestali byste se SOBĚSTAČNĚJŠÍMI?

Tak se to pojďte naučit, tyhle dovednosti Vám zůstanou pro všechny další sezóny

Přidejte se do výzvy a naučte se:

  • ... jakou péči nezbytně potřebuje Vaše zahrada na podzim, aby byla příští rok úrodnější a zároveň zdravější a harmoničtější
  • ...příští rok vypěstovat vlastní batáty. Ukážu Vám, jak jsem to udělala na naší české přírodní zahradě 580 m.n.m
  • ... pečovat o stromy tak, aby Vaše broskvoně neohrožovala kadeřavost a nemuseli jste přitom použít ani kapku chemie
  • ... jak vypěstovat na minimálním prostoru maximální množství jídla a přitom zároveň vylepšit půdu.
  • ... jak se vyhnout nejčastějším chybám, které můžou pěstování vlastního jídla pořádně pokazit.

A hlavně: Než si dáme pauzu, udělejme si jasno, jakou chceme mít tu další zahradní sezónu. 

Víc vlastního jídla = větší soběstačnost

Co získáte větší soběstačností?

  • Víc zdraví díky jídlu, o kterém víte, jak vzniklo
  • Víc bezpečí, protože Vás nikdo nemůže vydírat hladem rodiny
  • Víc zodpovědnosti, protože Vám bude záležet na kvalitě půdy.
  • Víc napojení, protože budete ve spojení s koloběhem roku a principy přírody.
  • Víc respektu, protože budete s přírodou spolupracovat, ne s ní bojovat.
  • Víc sebeúcty, protože místo španělských rajčat a tureckých jahod budete mít své vlastní
  • Víc souladu a klidu, protože to spojení s vlastním jídlem prostě přináší.

Předchozí roky ukázaly, že některé věci je lepší mít ve svých rukou.
Vlastní jídlo k nim určitě patří.

Kdo Tě výzvou provede?

Jsem Lenka Eywa

Oficiálně Lenka Večerková,
Vytvořila jsem certifikovanou ukázkovou permakulturní zahradu.
Každoročně vypěstujeme tak velké množství jídla, že se o ně dělíme s rodinou a přáteli. 
A přesně to učím lidi, kteří chtějí umět totéž. 

Zahradami se zabývám od patnácti let, mám vystudované zahradnictví - ovocnářství.  

Už od školy se mi nelíbil konvenční přístup k zahradám za hojného doprovodu postřiků, umělých hnojiv a přílišné intervence do obdělávaného prostoru.  

Nechtěla jsem obdělávat, ale opečovávat.
Což se dlouho zdálo nereálné, protože jsem se nedokázala před staršími z rodiny prosadit. Zahrada se postřikovala i doma...
A tak jsem studovala témata přírodní zahrady a permakultury ještě dlouho před tím, než jsme si s mužem koupili vlastní zahradu.. 
A když se to stalo, naplnil mě pocit blaženosti...
"Tahle zahrada bude přírodní... Bude respektující, harmonická a v souladu.     
A bude jedlá, efektvní a krásná zároveň."
A pustili jsme se do toho. A ONO TO FUNGUJE.

Chci žít v souladu se všemi bytostmi, které byly v mé nynější zahradě dřív, než já a přesto mít hromadu skvělého jídla v BIO kvalitě. 
A je to tak. 

Svoboda začíná přístupem ke kvalitním zdrojům.
Jídlo je JEDNÍM Z NICH.