ZDARMA

JARNÍ ZAHRADNÍ VÝZVA 2025 

... aby ta letošní sezóna byla tou nejlepší, jakou jste kdy zažili.

NASTARTUJ SVOU ZAHRADU

a sklízej hojně CELÝ ROK

14. - 16. 3. 2025

EFEKTIVNĚ, PRAKTICKY, UDRŽITELNĚ

Pro větší úrodu a kvalitnější jídlo

Co kdybyste letos vypěstovali MNOHEM VÍC jídla než dřív a přitom EFEKTIVNĚJI a s MENŠÍ NÁMAHOU

No, neměli byste ze své zahrady větší radost?

Nestali byste se SOBĚSTAČNĚJŠÍMI?

Přidejte se do výzvy a naučte se:

  • ... nejčastější chyby při předpěstování rostlin a jak se jim vyhnout.
  • ... jak bravurně zvládnout jarní výsevy pro celoroční sklizeň vlastního skvělého jídla.
  • ...několik praktických vychytávek pro jednodušší péči o rostliny.
  • ... jak zefektivnit pěstování a díky trelážím lépe využít prostor = na minimálním prostoru maximální množství jídla .
  • ... jak se vyhnout nejčastějším chybám, které můžou pěstování vlastního jídla pořádně pokazit.

BONUS: získejte konkrétní plán kombinací na:
9 různých smíšených záhonů vždy až o třech různých plodinách. 

Ale hlavně: NASTARTUJEME SVOJE MILOVANÉ ZAHRADY, ať jsou jedlé, krásné a přírodní.

A taky: přijďte vyhrát skvělé zahradní pomocníky pro zjednodušení Vašeho zahradního tvoření. 

Víc vlastního jídla = větší soběstačnost

Co získáte větší soběstačností?

  • Víc zdraví díky jídlu, o kterém víte, jak vzniklo
  • Víc bezpečí, protože Vás nikdo nemůže vydírat hladem rodiny
  • Víc zodpovědnosti, protože Vám bude záležet na kvalitě půdy.
  • Víc napojení, protože budete ve spojení s koloběhem roku a principy přírody.
  • Víc respektu, protože budete s přírodou spolupracovat, ne s ní bojovat.
  • Víc sebeúcty, protože místo španělských rajčat a tureckých jahod budete mít své vlastní
  • Víc souladu a klidu, protože to spojení s vlastním jídlem prostě přináší.

Předchozí roky ukázaly, že některé věci je lepší mít ve svých rukou.
Vlastní jídlo k nim určitě patří.

Kdo Tě výzvou provede?

Jsem Lenka Eywa

Oficiálně Lenka Večerková,
Vytvořila jsem certifikovanou ukázkovou permakulturní zahradu.
Každoročně vypěstujeme tak velké množství jídla, že se o ně dělíme s rodinou a přáteli. 
A přesně to učím lidi, kteří chtějí umět totéž. 

Zahradami se zabývám od patnácti let, mám vystudované zahradnictví - ovocnářství.  

Už od školy se mi nelíbil konvenční přístup k zahradám za hojného doprovodu postřiků, umělých hnojiv a přílišné intervence do obdělávaného prostoru.  

Nechtěla jsem obdělávat, ale opečovávat.
Což se dlouho zdálo nereálné, protože jsem se nedokázala před staršími z rodiny prosadit. Zahrada se postřikovala i doma...
A tak jsem studovala témata přírodní zahrady a permakultury ještě dlouho před tím, než jsme si s mužem koupili vlastní zahradu.. 
A když se to stalo, naplnil mě pocit blaženosti...
"Tahle zahrada bude přírodní... Bude respektující, harmonická a v souladu.     
A bude jedlá, efektvní a krásná zároveň."
A pustili jsme se do toho. A ONO TO FUNGUJE.

Chci žít v souladu se všemi bytostmi, které byly v mé nynější zahradě dřív, než já a přesto mít hromadu skvělého jídla v BIO kvalitě. 
A je to tak. 

Svoboda začíná přístupem ke kvalitním zdrojům.
Jídlo je JEDNÍM Z NICH.